Specialister på paketresor, hotell och reseguider

St. Nicholas Abbey

St. Nicholas Abbey är en gammal sockerplantage som idag fungerar som museum. I huvudbyggnaden, som uppfördes på mitten av 1600-talet, kan du se hur ett vacker kolonialhus kunde se ut…

St. Nicholas Abbey är en gammal sockerplantage som idag fungerar som museum. I huvudbyggnaden, som uppfördes på mitten av 1600-talet, kan du se hur ett vacker kolonialhus kunde se ut på den tiden. Huset är fullt utrustat och du kan gå guidade visningar varje timme mellan 10.30-15.30. Stängt lördagar.

Läs mer: Våra resor till Barbados

Barbados St Nicholas Abbey
Barbados St Nicholas Abbey

St. Nicholas Abbey har alltid varit en sockerplantage men 1948 lades sockerodlingen ner på grund av läget på världsmarknaden. Huset är uppfört i jacobean stil och är ett av bara tre kvarvarande hus i den här delen av världen. Förutom att se huset finns här ett café. Under perioden januari-maj är kvarnen igång och pressar sockerrör. Sedan i slutet av 2018 finns här en liten järnväg där ångloket kör dig genom plantagens ägor. Tåget går även upp på Cherry Hill som erbjuder en av Barbados vackraste utsiktsvyer.

Inträde: USD 23 (juni 2019)

Kontrollera alltid öppettiderna här direkt hos St Nicholas Abbey eftersom de ibland har stängt för specialevenemang.

Barbados Cherry Tree Hill
Karta Barbados utflykter, St. Nicholas Abbey

Hur tar du dig till St. Nicholas Abbey?

St. Nicholas Abbey ligger i St. Peter på norra Barbados. Hit kommer du antingen genom att följa med på en anordnad utflykt alternativt med hyrbil.

Vägbeskrivning: Ta Ronald Mapp Highway (Highway 2A) norrut till T-korsningen vid slutet av motorvägen (Mile och Quarter). Där svänger du höger. Fortsätt på denna väg tills du når en annan T-korsning (All Saints Church Junction) där du också håller höger. Vid Portland Plantation fortsätter du rakt fram. Fortsätt tills du kommer till nästa korsning. Här ligger en rumshop och du ska svänga höger igen. Fortsätt nu på denna väg (det finns flera böjar) tills du når huvudporten till St. Nicholas Abbey som ligger till vänster.

Läs mer: Om sockrets och romens historia kan du läsa här.

Inga kommentarer till St. Nicholas Abbey

Barbados stränder – Bottom Bay

Vågorna är höga och strömmarna enormt starka så hit åker du inte för att bada utan för att njuta av den undersköna naturen. Här svajar bladen på spensliga höga palmer…

Vågorna är höga och strömmarna enormt starka så hit åker du inte för att bada utan för att njuta av den undersköna naturen. Här svajar bladen på spensliga höga palmer som skänker njutbar skugga. Stranden bjuder på mjölkvit sand mjuk som mjöl. Havet är bländande turkost. Kan det bli bättre? Kanske inte, Bottom Bay förekommer ofta på listor över världens vackraste stränder och vi kan inte mer än hålla med.

Läs mer: Våra resor till Barbados

Det finns en lite parkering och sedan är det bara att följa stigen genom skogen ner mot stranden. Här står ofta en kille och säljer kokosnötter om förfriskning önskas. Stranden är fri från försäljning, solsängar & parasoll och inte sällan får du vara här ensam. Gungan på stranden gör Bottom Bay till ett av Barbados mest instagramvänliga ställen.

Karta Barbados stränder, Bottom Beach (1 of 1)
Barbados Strand Bottom Bay
Barbados Strand Bottom Bay

Läs mer om Barbados stränder i vår strandguide.

Inga kommentarer till Barbados stränder – Bottom Bay

Type on the field below and hit Enter/Return to search