Mount Gay Rom distillery

Mount Gay romdestilleri på Barbados

Emellanåt tipsar vi om olika utflyktsmål, restauranger eller annat att göra på ”våra” destinationer i vårt nyhetsbrev. Ett av tipsen är Mount Gay romdestilleri som kommer från Olle, VD på Kenzan Travel:

Mount Gay är definitivt en av höjdpunkterna på Barbados

Jag har haft nöjet att besöka Mount Gay romdestilleri på Barbados. Destilleriet grundades 1703 och är därmed världens äldsta(!) romdestilleri som fortfarande är i drift och gör Barbados till romens födelseplats. På turen får vi lära oss hur de tillverkar rommen från början till slut, från sockerrör till färdig produkt. De lokala guiderna är kunniga och berättar med entusiasm och stolthet om destilleriets långa historia och traditioner.

Provsmakning -rom & choklad

Vi avslutar turen med provsmakning av olika romsorter med tillhörande god choklad, definitivt en smakupplevelse utöver det vanliga! Upplevelsen blir inte sämre av att destilleriet är omgivet av en vacker trädgård där det finns en trevlig bar där vi kunde avnjuta en drink.

Mount Gays egen butik

Och självklart fick vi möjlighet att handla i Mount Gays egen butik. I butiken hittar du ett brett urval av olika sorters rom som alla är producerade av Mount Gay. Både äldre och nyare årgångar. Det finns också en rad rombaserade likörer tillsammans med diverse souvenirer som t-shirts m.m. med logotypen på destilleriet.

Ett besök på Mount Gay är definitivt en av höjdpunkterna på Barbados. Efter ett sådant besök är du redo att ta del av den autentiska ö-kulturen genom att besöka några av de cirka 1500 rombarer, eller ”rhum shops”, som finns på Barbados.

Öppettider: Kolla Mt Gay´s hemsida
Var: Mighty Grynner Highway, Exmouth Gap, Bridgetown, Barbados

Besök en sockerplantage

Du kanske även är intresserad av:

resa till Barbados med Kenzan Travel

Nyfiken på en resa till Barbados?
Kontakta oss, vi hjälper dig gärna!