När galopphästarna får lite extra kärlek på Barbados

Som ni kunde läsa i förra inlägget så är hästkapplöpning en stor sport på Barbados och galoppbanan är absolut värd ett besök om du besöker Barbados när det är ett race. Om du inte gör det har du fortfarande en chans att möta dessa vackra djur i en mer avslappnad miljö.

Uppe med tuppen

Innan solen går upp börjar hästskötarna från den närliggande Garrison Savannah leda öns kapplöpningshästar nedför den korta vandringen till stranden. Denna ritual sker nästan dagligen mellan ca. 5.30 och 7.00.

Vissa hästar tar sig direkt ut i havet, medan andra njuter av att först rulla sig i sanden innan de ger sig ut i det svalkande vattnet. Väl i vattnet simmar hästarna överraskande långt ut till de förtöjda båtarna tillsammans med sina skötare innan de återvänder till stranden. Det finns en stadig ström av hästar under hela den tidiga morgonen, och de verkar alla njuta av ritualen.

Badstund för galopphästarna på Barbados

För racinghästarna på Barbados är simningen inte bara en del av deras fysiska träning utan också en möjlighet till avkoppling och välbefinnande. Simningen bidrar till att stärka deras muskler, öka deras uthållighet och ge dem en paus från den intensiva tävlingsmiljön.

För dig som besökare på ön är möjligt att beskåda detta skådespel, och om du gillar djur i allmänhet och hästar i synnerhet är det väl värt att sätta klockan för en stund här på Pebbles Beach. Att bevittna den majestätiska synen av dessa vackra varelser som rör sig genom vattnet är en upplevelse. Tänk bara på att visa hänsyn både till hästar och tränare och fråga alltid om lov innan du närmar dig ekipagen.

Du hittar de simmande hästarna här: 13.082476, -59.609927

resa till Barbados med Kenzan Travel

Nyfiken på en resa till Barbados?
Kontakta oss, vi hjälper dig gärna!