5 vanliga frågor som ställs inför en Barbadosresa

Är du på väg för att njuta av sjudande Barbados? Av sköna bad, varm sol, tropiska smaker och vibrerande rytmer? För att underlätta i ditt reseplanerande besvarar vi här fem vanliga frågorna som ofta dyker upp när man planerar en resa till Barbados.

Behöver jag ett visum för att besöka Barbados?

Nej, som svensk medborgare behöver du inte ansöka om ett visum i förväg för att resa till Barbados för turiständamål. Du kommer att få en stämpel i passet vid ankomst som ger dig rätt att stanna i upp till 90 dagar. Se dock till att ditt pass är giltigt under hela din vistelse och har minst sex månader kvar efter din planerade avresa. Glöm inte att alltid kolla aktuella inresebestämmelser här.

Vilken är den bästa tiden att besöka Barbados?

Barbados har ett tropiskt klimat med varma temperaturer året runt, men det finns två huvudsakliga säsonger att överväga: den torra säsongen (december till maj) och regnsäsongen (juni till november). Den bästa tiden att besöka beror på dina preferenser. Den torra säsongen anses vara optimal för sol och bad, medan regnsäsongen kan vara fördelaktig för dem som vill undvika folkmassor och kanske få njuta av lägre priser på boende.
Du kan läsa mer om bästa tiden att åka till Barbados i vår väder- och klimatguide.

Vad bör jag packa för min resa?

När du packar för din resa till Barbados är lätta kläder och badkläder självklara. Glöm inte solskyddsmedel, solglasögon och en hatt för att skydda dig mot den starka solen. Eftersom Barbados har en avslappnad och avspänd atmosfär, är det inte nödvändigt med formella kläder. En lätt jacka kan vara användbar för kvällar när det blir lite svalare. Och självklart, ta med en kamera för att fånga minnesvärda ögonblick!

Vad finns det för sevärdheter och aktiviteter?

Barbados har något för alla typer av resenärer. Varför inte forska de vackra stränderna, som Crane Beach och Mullins Beach. Likaså kan du ta en dykningstur för att utforska de fantastiska korallreven. Besök den historiska staden Bridgetown, som är upptagen som en UNESCO-världsarvsplats, och ta dig tid att utforska de livliga marknaderna och butikerna. Missa inte heller chansen att smaka på den lokala maten, inklusive den kända rätten ”flying fish”!
Här i bloggen hittar du mer att göra i:

Hur tar jag mig runt på ön?

Barbados är relativt litet och lätt att ta sig runt på. Det finns många alternativ för transport, inklusive lokalbuss, minibussar och taxi. De flesta besökare hittar lokalbussen som ett prisvärt och autentiskt sätt att utforska ön. Om du känner dig äventyrlig kan du även hyra en bil för att kunna ta dig till avlägsna platser och stränder på egen hand. Ön är liten och enkel att köra runt själv på men undvik att köra när mörkret har lagt sig. Och tänk på att det är vänstertrafik.
Hos Barbados Transport Board kan du hitta information om hut och när de lokala bussarna går.

Har du ytterligare frågor är du självklart välkommen att kontakta oss. Trevlig resa!

Följ oss på FB och Instagram för härlig reseinspiration!

resa till Barbados med Kenzan Travel

Nyfiken på en resa till Barbados?
Kontakta oss, vi hjälper dig gärna!