Strandguide Barbados

Om Barbados stränder – den perfekta destinationen för sol och bad

Många vill påstå att den västindiska ön Barbados har allt, ett påstående som grundar sig på flera faktorer. Denna tätbefolkade stat bjuder nämligen på ett fantastiskt nattliv, god mat, gemytliga barer, vacker natur och många stränder som tillåter bad och sol året om. Detta är verkligen ett resmål som inte lämnar många besvikna, utan snarare med ett önskemål om att någon gång igen få återvända och upptäcka allt som man inte hann med under första visiten.

Barbados lockar speciellt turister som vill gräva ner tårna i underbar sandstrand, bada eller göra andra aktiviteter ute i turkosa vatten, och få en fin solbränna. Ön har ungefär 50 stränder att välja mellan, så det finns gott om platser att utforska om du skulle tröttna på just din placering. Längst stränderna finner du såklart även små och gemytliga eller stora och lyxiga strandhotell, barer med utsikt över solnedgången och mängder av restauranger som ger dig en utsikt som nästan får dig att glömma maten under näsan. Tack vare detta behöver du inte lämna strandkanten om du inte vill, men såklart är det även väl värt att också utforska städerna lite när du väl är där för variation och utflykter.

Eftersom vädret tillåter är det många svenskar som drömmer om att resa till Barbados året om, och speciellt under vintern när det är lätt att bli lite deppig i den nordiska kylan och dess mörker. Tar du beslutet att ta en paus på denna ö kommer deras sandstränder garanterat få dig på bättre humör och sedan skicka hem dig med en ny samlad energi och motivering. Men du är såklart välkommen året om, och deras stora utbud av stränder välkomnar dig alltid för avkoppling och ren njutning. Men med ett så stort utbud kommer såklart även komplikationer:

Vilken strand ska man välja på Barbados?

Carlisle Bay – för hela familjen

En stor hit på topplistan är stranden Carlisle Bay som bjuder på en långgrund strand som du kan vada dig ut till, och som passar bra för barn som behöver grunt vatten. Sanden är finkornig och väldigt behaglig att gå på, samt att ligga på när du ska sola eller avnjuta en intressant bok. Det finns även gott om solstolar för de som föredrar detta, och efter många timmars sol och bad kan du sedan sätta dig vid en av de många barer eller matställen som stranden erbjuder. Detta gör att stranden erbjuder en heldag fylld av bad, sol, kulinariska upplevelser och allt detta i kombination med en fantastisk utsikt som är svår att se sig mätt på.

Browne’s Beach – för massor av aktiviteter

Men ska du lämna stranden finns det många andra alternativ som är väl värda ett besök. Det kan vara bra att inte fastna för en strand utan att istället passa på att utforska några stycken för att verkligen få hela Barbados-upplevelsen. En annan stark kandidat på listan är Browne’s Beach som är varmt älskad av familjer. Vattnet är varmt och säkert för yngre barn, så här kan de spendera timmar av lekande medan du kanske njuter av solen i en av de många solstolar som går att hyra. För en stunds svalka och skugga finns det även tillgång till parasoller. Här finns det även flera aktiviteter att underhålla sig med under dagarna och vill du snorkla så har du verkligen kommit rätt. Denna strand är även perfekt för att se på solnedgången, och efter solen gått ner finns det flera klubbar längs strandkanten att uppleva nattlivet på.

Resa till Barbados, Brownes Beach

Peebles Beach – lugnt vatten & solnedgång

Även Pebbles Beach anses vara en av de allra bästa stränderna på ön. Här får du också tillgång till mjuk sand, kristallklart och lugnt vatten och mycket mer. Känner du dig rastlös kan du promenera upp till deras vattensportscenter och hyra en paddelbåt, eller flera till hela familjen. Det ligger även en kryssningsklubb placerad här och en beach bar med levande musik under vissa dagar. Många besökare fastnar på denna strand, och det är något som är lätt att förstå. Med underbar miljö, chans för flera olika dagsaktiviteter, perfekt placering för solnedgång och dessutom tillgång till mat och nattliga aktiviteter finns det verkligen inte många anledningar till att säga hejdå.

Resa till Barbados, tidig morgon på Peebles

Soup Bowl – när surfing står på agendan

Känner du att bad kan strykas från listan och hellre är sugen på ett mer livligt vatten är det till Soup Bowl som du ska styra ditt segel. Hit kommer många för att kolla på surfare eller för att själva testa på sina färdigheter. Här sker nämligen många internationella surftävlingar som är värda att se om de råkar inträffa när du är på besök. Denna strand ligger också högt på listan och det kan vara värt att pausa badaktiviteterna en dag eller så för att få uppleva denna omtalade plats. Många anser även att platsen är spirituell och om du stänger dina ögon kan du höra på det livliga surfvädret samtidigt som du själv får en lugn känsla i kroppen.

Heywoods – när du söker något lugnare

Ytterligare en av många stränder som är värda att utforska är Heywoods Beach. Hit kan man exempelvis ta sig med bil för att få uppleva dess underbara sandstrand och vatten som är perfekt för många simturer. Här är det relativt lugnt och blir en bra plats för återhämtning samtidigt som du ofta slipper trängas med allt för många turister. Du hittar flera underbara restauranger i närområdet och även en mataffär där du kan köpa billig rom och annat som du behöver. Tar du dig hit med bil finns det en gratis parkeringsplats i stan där du kan lämna bilen under dagen. Vattnet här är inte lika lättillgängligt som på paradisstränderna på grund av klippor och en mer ”kärv” miljö, men det är just detta som ger platsen sin unika charm. Men det finns fortfarande möjlighet att ta sig ner till vattnet för några simtag i det ljumma havet.

Resa till Barbados, Barbados stränder

Så många stränder!

Ön bjuder på många stränder vilket gör att det kan kännas svårt att välja. Många väljer dessa populära platser som lovordas på många internetsidor, men oavsett vart du vänder dig så kommer Barbados att leverera. Du kan nästan inte träffa fel, så det är bara att ta med dina badkläder och handduk och ge dig ut längs kusten. Här kommer du få en sol- och badsemester som får dig att vilja stanna för evigt.

resa till Barbados med Kenzan Travel

Nyfiken på en resa till Barbados?
Kontakta oss, vi hjälper dig gärna!