Dykning på Barbados – hur är det?

Med sina cirka 200 vrak är Barbados en dykdestination som lockar dykare som letar efter något annorlunda. Barbados är dessutom den enda korallkalkstensön i Karibien. Det innebär fantastiska korallrev runt hela ön!

Bra att veta om dykning på Barbados

Barbados erbjuder bra dykförhållande året runt tack vara att sikt, vattentemperatur & havsförhållanden är tämligen konstanta över året. Barbados erbjuder kristallklart vatten med ett siktdjup på mellan 18-30 meter. Dessutom sköna vattentemperaturer som pendlar på mellan 26-29 grader.
Tack vare att många intressanta dykplatser är förhållandevis grunda har Barbados ypperliga förhållanden för nybörjardykaren men här finns något för alla nivåer.
Du hittar en mängd dykskolor på ön för alla nivåer och intressen.

Tips på bra dykplatser på Barbados:

Det finns många dykplatser på Barbados men nedan presenterar vi ett litet urval:

The Boot

Det här är ett stövelformat rev som är omkring 12-18 meter djupt. Den har en blandning av underbara mjuka och hårda koraller, och är känd för att vara ett paradis för sköldpaddor. En bra dag kan du hitta över 10 grönsköldpaddor och höknäbbsköldpaddor under bara ett dyk.

SS Stavronikita – Barbados största skeppsvrak

En av, enligt många, de bästa vrakdykningarna på Barbados är Stavronikita, sänkt som ett konstgjort rev i Folkestone marinpark 1978.
Stavronikita ligger på 40-50 meters djup bara 80 meter från strandkanten. Det krävs viss skicklighet för att navigera på denna dykplats. Detta grekiska fraktfartyg sänktes avsiktligt efter att ha skadats svårt av en brand. Idag är Stavronikita ett hem för fiskar och annat havsliv som vanligtvis myllrar i detta korallrika område.

Carilisle Bay

Carlisle Bay är en marinpark och är en dröm för dykare. Viken är en grund dykplats som har något för alla dykare, från nybörjare till avancerade. I Carlisle Bay finns flera skeppsvrak sänkta, några lika gamla som första och andra världskriget. Dessa konstgjorda rev blivit en plantskola för fiskar, sköldpaddor, sjöhästar och alla slags varelser.
Vraken ligger grunt på mellan 3 och 17 m och alla inom 200 m från stranden. Äldst är Berwin, bogserbåt som sjönk 1919. Störst är Bajan Queen, också det en bogserbåt men som blev partybåt som sänktes 2002. Alla vrak ligger fast vid boj.

Cement Plant Pier

Cement Plant Piers är en av de mest populära dykplatserna på Barbados norra kust. Piren har mycket korallväxtet och som ger en känsla av höga träd under vattnet. Piren är hem till många olika varelser, och här kan du hitta massor av långa nossjöhästar.
Nattdykning är populärt här.

Dottins

Dottins är ett rev som ligger i Folkstone Marinpark längs Barbados västra kust och är bland de mer populära dykplatserna på Barbados. Revet som är 12-30 meter djupt är bäst lämpad för nybörjare, men Dottins lockar även erfarna dykare tack vare de vackra korallerna. Dottins Reef kan nås via Holetown. Barknektar, gulsvansar och sköldpaddor är vanliga här, liksom barracuda.

Du kanske även är intresserad av:

resa till Barbados med Kenzan Travel

Nyfiken på en resa till Barbados?
Kontakta oss, vi hjälper dig gärna!