Restaurang- och matguide Barbados

En smakrik resa genom Barbados – om mat, rom, restauranger och pubar

Ute i havet i Västindien hittar du den underbara och självständiga staten Barbados som är en av de mest tätbefolkade staterna i världen. Tack vare detta faktum väntar det många äventyr i form av ett sprudlande liv för den som väljer att besöka ön, såväl dag som natt. Men det är såklart inte enbart en livlig befolkning som väntar på dig när du kommer iland, många skulle faktiskt vilja påstå att Barbados har allt.

Här hittar du allt från enkla och pittoreska hotell till stora och lyxiga, både längs stränderna eller inne i städerna. Det erbjuds även ett roligt uteliv för den som gärna håller igång under semestern efter solen har gått ner, ca 50 stränder att välja mellan för sol och bad, och mängder av underbara restauranger och pubar som är värda ett eller flera besök. Barbados är ett resmål som lockar alla åldrar och det finns mängder att hitta på oavsett vad det är för typ av semester du är ute efter. Sedan kan vi inte heller sticka under stolen med hur vacker denna ö är, det är bara att söka på Barbados så överöses du av bilder som nästan ger dig solsting.

En av Barbados specialiteter – flygfisk

Ångkokt flygfisk

Du som är ute efter en kulinarisk resa kommer garanterat bli både nöjd och mätt på Barbados. Denna ö är känd för god mat så du är i väldigt goda händer. Under månaderna december till maj är det den perfekta tiden för dig som vill uppleva deras fiskrätter, speciellt deras specialitet – flygfisk. Detta på grund av att vindförhållandena är mycket bättre just under denna period och tillåter bättre och mer framgångsrikt fiskande. Men skulle du komma under andra perioder under året kommer du ändå inte att lida den minsta nöd.

Roti – för dig som gillar hetta

Passa också på att testa roti när du väl är där, detta är en form av tunnbrödsrulle som du får tillsammans med stuvad kyckling och curryräkor, och den är ofta starkt kryddad.

Testa den lokala rommen

Vill du ha något att dricka till maten bör du definitivt testa deras nationaldryck, rom, som görs av sockerrör. Det finns mängder av romsorter att välja mellan, och är du ute efter en smakrik resa rekommenderar vi starkt att du testar flera olika sorter, eller till och med besöker någon av romfabrikerna som Cockspur West India Rum Refinery eller Mount Gaydestilleriet.

Eftersom rom är öns nationaldryck genomsyrar det hela ön, något som speciellt visar sig i deras ca 1000 rombarer som ligger utplacerade här och där över landet. Dessa rombarer är ett slags mellanting mellan en lanthandel, restaurang, bar och bystuga och är nästan ett måste på schemat. John Moore Bar är en av dessa rombarer som är starkt rekommenderad, den har ett traditionellt utseende med dubbla dörrar vid ingången och en lång och effektfull bardisk. Tack vare dess placering nära havet får du även en utsikt värd att minnas. Vill du besöka en vanlig bar har Bar 1 fått riktigt positiv feedback, där besökare beskriver stället som litet men med ett riktigt stort hjärta. Personalen är trevlig och bemötande och stämningen är alltid på topp, vill du starta natten någonstans är detta en perfekt språngbräda. Sedan har vi även Nigel Benn Aunty Bar som sticker ut på sitt helt egna vis. Där den ligger placerad, fångar den snabbt besökare genom sitt otroligt charmerande utseende och väl inne bemöts du av trevlig personal som gör din kväll underbar.

Restauranger Barbados

Halva resan är att utforska Barbados med magen. Maten här är fräsch, varierad och består till mångt och mycket av färska grönsaker, frukt och fisk. Ön erbjuder massor av bra restauranger, samt mindre street foodalternativ. Ett tips är att undvika de turistiga restaurangerna eftersom där råder det mycket högre priser, försök istället hitta de mer lokala matställena som erbjuder kulinariska upplevelser till prisvärda priser. Fred´s Bar and Restaurant har lämnat många nöjda och mätta gäster bakom sig, och menyerna består mestadels av västindisk mat med mycket fisk och skaldjur. Har du svårt att bestämma dig ger personalen glatt sina rekommendationer, och vi kan nästan lova att du inte kommer bli missnöjd.

En annan restaurang som är vänlig mot både mage och plånbok är Irie Food som bjuder på en meny fylld av västindisk, jamaicansk mat och som även passar bra för vegetarianer. Personalen hjälper dig gärna att förstå deras lokala rätter och du kan äta både frukost, lunch och middag just här om du så önskar. Men känner du också för att skämma bort dig själv lite finns det även gott om finare restauranger som lockar både med sin mat och utsikt. The Cliff är ett bra exempel på just dessa typer av restauranger, och precis som namnet antyder är restaurangen placerad på en förhöjning precis vid havskanten. Här är det dyrt, men man får mycket för pengarna i form av upplevelse och smaker. Menyn bjuder på mängder av maträtter som får det att vattnas i munnen även hos den mest kräsne finsmakaren, med inriktning på västindiskt och fisk och skaldjur. Personalen och kockarna är minst sagt proffsiga och rätterna du serveras ser lika snygga ut som de smakar fantastiskt. Boka in din middag här och se solen gå ner medan du äter utsökt mat och dricker en drink, här är det verkligen inte svårt att stanna länge.

Som du märker finns det mycket att välja mellan för alla typer, oavsett om du vill utforska deras rombarer, vanliga barer, äta billig och lokal mat i små krypin eller skämma bort dig och ditt resesällskap på de större och finare restaurangerna. Och oavsett vilken riktning du tar behöver du aldrig oroa dig för att inte få en smakupplevelse och visit som är värd att uppleva igen!

Se också Tripadvisor´s guide till Barbados bästa restauranger.

21 maträtter (på engelska) från Barbados som alla borde testa.

Läs också:

Vårt utbud av paketresor till Barbados

Guide till Barbados

Fakta och bra att veta inför resan

Om vädret på Barbados

Om att resa med barnen till Barbados

Följ oss gärna på Instagram och Facebook!

resa till Barbados med Kenzan Travel

Nyfiken på en resa till Barbados?
Kontakta oss, vi hjälper dig gärna!