Barbados stränder – en aktivitetsguide

Handen på hjärtat, vi kan lista hur mycket som helst att se och göra på Barbados på denna blogg men de allra flesta av oss åker nog till Barbados för öns vackra stränder. Och på Barbados finns det gott om vackra stränder. Hur många stränder det finns är svårt att säga, vissa är bara en liten vik och inte ens namngivna men enligt Barbados turistbyrå finns det över 60 stränder på denna förhållandevis lilla ö (70km2). Men vilken strand är vackrast? Bäst att surfa eller kitesurfa ifrån? Erbjuder mest vattenaktiviteter? Bästa snorklingen? Bäst för sol & bad? För promenader? Det ska vi försöka bena ut här.

Vilken är egentligen Barbados vackraste strand?

Det här är självklart väldigt subjektivt men om vi måste välja en strand blir det Bottom Bay. Bottom Bay är omgiven av höga kalkstensklippor. Tillsammans med den vita sanden, turkosa vattnet och de väldigt höga, lite lätt på sne vajjande palmerna gör att du hittar riktigt ögongodis här. Den perfekt placerade gungan gör att du dessutom kan få den där alldeles speciella instagrambilden.

Fler stränder på listan över Barbados vackraste är Crane Beach, Batsheba Beach, Accra & Sandy Lane.

LÄS MER OM

Barbados bästa strand för sol & bad

Mullins Beach, Dover Beach och Accra Beach är populära stränder för sol och bad. De har fin sand, lugnt vatten och bekväma faciliteter som solstolar och parasoller. Dessa stränder är alla belägna på Barbados västra sida som har betydligt lugnare vatten än den östra och därför betydligt mer badbara.

Bästa strand för snorkling & dykning

Carlisle Bay Beach är utmärkt för vattensporter som snorkling och dykning. I bukten finns flera vrakplatser att utförska och hela området har ett rikt marint liv.

Här kan du hitta dyksolor som erbjuder kurser och certifieringar för olika nivåer inklusive nybörjare. Bla kan du i Varlisle dyka vid S.S. Stavronikita.

LÄS MER OM

Mullins Beach – bäst för barnfamiljer

En av de bästa stränderna på Barbados för barnfamiljer är Mullins Beach. Den ligger på den västra kusten av ön och erbjuder en kombination av vit sand, lugnt vatten och familjevänliga faciliteter. Mullins Beach har ofta lugna vågor och grunt vatten, vilket gör det till en säker plats för barn att bada och leka i. Stranden har också solstolar och parasoll att hyra, omklädningsrum, duschfaciliteter och en restaurang nära stranden. Det finns också möjligheter att delta i vattensporter som snorkling och paddling. Mullins Beach är därför en populär destination för familjer som besöker Barbados.

Silver Sand för kitesurfing

Silver Sands Beachh är Barbados främsta plats för kitesurfing. Starka vindar och stora vågor gör Sandy Sands till en perfekt plats för kiting. Du hittar flera utyrningsställen för utrustning. Här finns även flera kitesurfingskolor. Några mindre matställen finns också på stranden.

Bästa surfingspotsen på Barbados

Batsheba är det stället på Barbados som definitivt är mest känd för surfing. Batsheba ferbjuderantastiska vågor som är perfekta för surfare. De kraftfulla Atlantvågorna bryts mot revet och skapar utmärkta förhållanden för både nybörjare och avancerade surfare att utöva sin sport.

Om du är ny på surfing, bege dig till Freights Bay. Freights Bay erbjuder utan tvekan en av de bästa surfplatserna i Karibien för nybörjare.

Promenadställen

Om du är ute efter att promenera längs stranden kan vi rekommendera antingen den boarldwalk som finns mellan Camelot och Accra. 1,6 km lättvandrad boadwalk längs havet. Vill du gå på stranden rekommenderar vi Long Beach, 1,2 km härlig sandig promenad.

Så, det var en hel massa tips till några av Barbados stränder men det finns så många fler. Ett roligt sätt att upptäcka Barbados stränder är att hyra bil och åka på strandsafari!

ÄNNU FLER STRÄNDER

Bild: Cathinka, Algarve

resa till Barbados med Kenzan Travel

Nyfiken på en resa till Barbados?
Kontakta oss, vi hjälper dig gärna!