Resa med barn till Barbados

Funderar du på att resa med barn till Barbados? Då tänker du rätt. Barbados är en bra destination att resa till med barn. Ön är som mest känd för två saker. Sitt tropiska klimat som ger fantastisk värme året om och dess stora tillgång till vackra sandstränder, många långgrunda. Barbados har sammanlagt ca 50 olika stränder att välja mellan. Klimat och stränder borgar för att familjen som älskar sol och bad får resa i toppklass. Dessutom erbjuder Barbados en mängd barnanpassade aktiviteter.

Resa med barn till Barbados

Tack vare det tropiska klimatet bjuder ön på en temperatur mellan 21-31 grader året om. Det är som varmast på sommaren. Temperaturen, speciellt på vintern, gör det behagligt för även barnen att springa runt utan att behöva ha mycket kläder på sig. En vattentemperatur på mellan 26-28 grader året runt gör det väldigt badvänligt även för de små barnen.

Barbados erbjuder barnvänliga stränder

Många stränder är långgrunda och har ett kristallklart vatten som även gör badandet säkert och tryggt. På detta vis kan hela familjen stoja i vattnet tillsammans och få den härliga kvalitetstid som en semester ska ge. Ta med alla era uppblåsbara leksaker eller köp några i affärerna på plats och utnyttja havet till fullo. De stränder som vi företrädelsevis rekommenderar för de som reser med små barn ligger i de sydliga och västliga delarna av ön. Den östra kusten har markant hårdare vindar och lämpar sig mer för den som är ute efter vindsurfing etc. under semestern.

När ska du resa?

Eftersom regn inte är kul för någon i familjen kan det vara bra att undvika de perioder med mest nederbörd, vilket är under sommaren. Även här är vintern, samt tidig vår, ett bra val då nederbörden är som minst. Genom att pricka in semestern rätt kan hela familjen få ut det absolut mesta av varje dag och busa på stranden, äta gott på uteserveringarna och även gå på upptäcktsfärder i städerna. Barbados bjuder på mycket så det finns garanterat något att hitta på varje dag.

De flesta stränderna är långgrunda och har ett lugnt vatten, dessa är perfekta för barnfamiljen. Det finns även stränder med mer vind för de äldre barnen som vill testa på surfing, men reser ni med små barn så är det bättre att välja de lugnare stränderna.

Läs vår strandguide här.

Stränder med vattenaktiviteter

Vissa stränder erbjuder även vattenaktiviteter för att ingen ska råka bli rastlös. Ta er exempelvis till Pebbles Beach och hyr en eller flera kanoter. Det bästa är att leta upp information först om vad de olika stränderna erbjuder innan ni beger er ut. Det finns en strand som passar alla. Variera er från dag till dag för att hinna se så mycket som möjligt.

Här kan du läsa mer om aktiviteter:

Sevärdheter för hela familjen på Barbados

  • Piratskeppet Jolly Roger är ett måste att besöka för alla åldrar. På detta skepp, som mer är att betrakta som en flytande nöjespark, kan barnen bland annat få svinga sig runt i rep och avfyra en kanon.
  • Det finns flera bra arrangörer som tar familjen ut på en båttur med snorkling bland sköldpaddor och koraller.
  • Att mata sköldpaddorna är också en höjdare för barn i alla åldrar!
  • ”The Atlantis adventure” erbjuder möjligheten att se Barbados exotiska värld från under vattenytan.
  • En arrangerad fisketur är också något som rekommenderas starkt.
  • Detsamma måste sägas om ”junior explorer tour” i de underjordiska grottorna Harrison´s Cave.
Resa med barn till Barbados

Bo rätt när du reser med barnen till Barbados

Boendet är också en viktig faktor i hur semestern blir i slutändan. För familjen som reser med små barn kan det vara bra att söka sig till de härliga familjehotellen där det finns pool som håller barnen underhållna även på hemmaplan. Ett annat bra kriteria att titta på är närheten till de platser ni vill besöka. Ett hotell som erbjuder frukostbuffé och kanske annan mat för smidigt näringsintag och även aktiviteter är extra skönt när du reser med barn. Det finns många fantastiska familjehotell där ni garanterat kommer trivas allihopa.

Läs om våra resor till Barbados. 

Flera hotell på Barbados erbjuder organiserade aktiviteter för barn under såväl dagar som kvällar, och även barnpassning.

Resa med barn till Barbados

Barbados – en bra destination för en resa med barn

Med rätt förutsättningar som väder och boende blir det inte mycket som kan slå fel. Det är lätt att skaffa dessa grunder på Barbados och få en semester som passar hela familjen, oavsett vilken ålder barnen har. Att detta resmål är barnvänligt är det många nöjda familjer som kan hålla med om. Här kan ni alla få en avkopplande stund i kombination med aktiviteter, utflykter och mat som passar alla.

Har du frågor angående att resa med barnen till Barbados? Skriv till 

Följ oss gärna på Instagram och Facebook!

resa till Barbados med Kenzan Travel

Nyfiken på en resa till Barbados?
Kontakta oss, vi hjälper dig gärna!