Oistins Fish Fry, ett måste på Barbados

Oistins Fish Fry – ett måste på din Barbadosresa

Att du inte har hört talas om Oistins Fish Fry innan du sätter din fot på Barbados är kanske inte så konstigt men vi lovar, så fort du landar på ön kommer du höra det från alla möjliga håll: – Du måste besöka Oisins Fish Fry på fredag!

Oistins fish fry, Barbados

Oisins är en ort som ligger strax söder om Bridgetown, Barbados huvudstad. Och hit kommer du främst för att besöka matmarknaden Oistins Fish Fry som finns här på kvällstid. Oistins Fish Fry är öppen alla dagar men mest liv och rörelse är det under fredags och lördagskvällarna. Då samlas här fullt av locals, turister, unga och gamla i en skön blandning. Från stora scenen bjuds på uppträdande av varierande slag men med musiken i centrum.

Läs mer: Reseguide Barbados

På området hittar du närmare 80 olika serveringar och överallt är grillarna igång för främst äter du här grillad fisk av alla de sorter och till det serveras makaronipudding. På menyn hittar du fiskar som svärdfisk, flygfisk, röd snapper & dolphin. Men var inte orolig du äter inte delphin utan det är bara ett smeknamn på fisksorten mahi-mahi. Oftast intas maten vid långbord vilket skapar en skön och avslappnad atmosfär.

Oistins fish fry, Barbados
Oistins Fish Fry

Gå runt bland alla matstånden för att hitta just din favorit, besök den lilla souvenirmarknaden som finns i anslutning till Oistin eller titta på när männen avnjuter ett parti kort eller domino. Kommer du inte alltför sent kan även fiskmarknaden som finns i anslutning till Oistins Fish Fry fortfarande vara öppen och när du är mätt och belåten kan kvällen fortättnas på någon av alla rum shops som finns i området.

Oftas börjar det öppna upp vid 6-tiden på kvällen och vid 8 börjar köerna bygga på.

Läs mer om Barbados på Allt om resor, Karibien.eu & På vift

Bild: Cathinka Ingman, Algarve

resa till Barbados med Kenzan Travel

Nyfiken på en resa till Barbados?
Kontakta oss, vi hjälper dig gärna!