Arlington House Museum

Arlington House Museum – Speightstown

Arlington House Museum är ett litet historiskt museum i hjärtat av staden Speightstown på Barbados östkust. Museet som är inrymt i ett mycket vackert 1700-tals hus och har på sina våningar utställningar med olika teman ur Barbados historia. Själva museet är modernt och interaktivt och roligt för både stora och små. För de små kanske det översta planet är allra roligast.

På entréplanet fokuseras utställningen på Speighstowns historia som hantverkarstad med scener från de olika skråna. Här får du med hjälp av ljud, film och bild tex uppleva hur krukmakaren arbetade. Du ser också fina fotografier från Bridgetown i början av 1900-talet. Utställningen på entréplanet är gratis och här hittar du även en museets shop.

På nästa plan finner du 2 utställningar; Speightstown Memories & Plantation Memories. Du får lära dig mer om Speighstowns historia som hamnstad och Plantation Memories tar dig med genom Barbados historia med kolonisation, socker & slaveri.

Översta våningens utställning Wharf Memories erbjuder ett spännande scenario, rummet är uppbyggt som en brygga omringad av ett virtuellt hav, där du får höra historien om den beryktade bayanska piraten Stede Bonnet. 

Hitta hit: I hörnet av Queen’s street och Chanel Street

Öppettider: Museet har öppet 8.30-16.30 mån-lör och kostar 20 barbadosdollar (Usd10). (Gäller 2020, ring +1 246-422-4064 för aktuell information)

Annat att göra i Speightstown: Besök konstgalleriet Caribbean Gallery of Art eller besök den anglikanska kyrkan St. Peter’s Paris från 1830-talet. Speightstown har också en liten strandpromenad. Inte långt härifrån ligger St Nicholas Abbey.

Du kanske även är intresserad av:

resa till Barbados med Kenzan Travel

Nyfiken på en resa till Barbados?
Kontakta oss, vi hjälper dig gärna!