The Village Bar

The Village Bar – Eat like a local

Helt undangömd I den lilla byn Lemon Arbour längs väg Highway 3B, i princip mitt på Barbados, kan du hitta The Village Bar, en av bajans mest populära krogar. Här har bajans träffats i över 60 år för att äta, dricka och umgås. Inredningen är enkel med plaststolar av olika slag men utsikten över det omgivande landskapet är storslagen. 

Pudding and souce – en traditionell lördags lunch på Barbados

En av The Village Bars specialiteter är pudding and souce. Pudding och Souse är en traditionell lördagslunch för många Bajans. Sousen är huvudsakligen lime-inlagt fläsk och puddingen är ångad sötpotatis.

Traditionellt gjordes souse av grisfötter, öron och tunga. Idag föredrar många att använda magert fläskkött istället. 

Såklart serveras rätten med fördel med rum-punsch till.

Recept till pudding & souse

Blir du lite sugen att testa själv? Varför inte testa att tillaga. Här kommer receptet:

Sötpotatispuddingen

  • 700 g riven sötpotatis
  • ½ tsk timjan
  • ½ tsk mejram
  • 1 tsk gräslök, hackad
  • Fint hackad chili
  • Nypa socker
  • Nypa salt
  • 2 tsk olja
  • 100 g smör
  • ev coloritsoja

Blanda ingredienserna i en mixerskål. Coloritsoja ger puddingen en karakteristisk mörkbrun färg men kan utelämnas.

Puddingen kan ångas i en skål över en kastrull med kokande vatten, eller bakas i en smord ugnsform.

Souce

  • ca 1 kg fläsk skuren i bitar
  • En stor lök, tärnad
  • Två gurkor, rivna
  • Chili, fint hackad
  • Saft av 3 limefrukter
  • Hackad färsk persilja

Koka fläsket i saltat vatten, tills det är mört. Kombinera det kokta fläsket med riven gurka, lök, paprika, limejuice och persilja. Tillsätt salt efter smak.

Ställ i kyl och servera kallt med puddingen.

Bon appetit!

resa till Barbados med Kenzan Travel

Nyfiken på en resa till Barbados?
Kontakta oss, vi hjälper dig gärna!

Gå tillbaka

Ditt meddelande har skickats

Warning
Warning
Warning
Warning.